Sokuria sokuria!





Tykkään kahvista. Kahviloista, Tykkään kuorrutetuista asioista, kakuista, munkeista, pullasta, lätyistä, vohveleista. Tykkään sokerista. Juuri tähän hetkeen ja tilanteeseen kahvilat eivät sovi, vaikka ne hinnakkaimmat eivät yleensäkään kuulu niihin, joissa käyn. Nyt ei käydä edes halvoissa kahviloissa, eikä pelkän kahvin ottaminen tule kysymykseenkään. Kaapissa kuitenkin on aina perustarvikkeita, tällä kertaa myös tomusokeria, joten ei kun hommiin.

Ohje on oma versioni ihan tavallisen piirakkataikinan pohjalta. Olen tosi laiska leipuri, joka tykkää yksinkertaisesta, joten liian monimutkaiset asiat jäävät itselläni tekemättä. En oikeastaan ole ikinä tehnyt mokkapaloja ohjeen mukaan. Meillä ei myöskään lapsuudessani koskaan tehty mokkapaloja, vaan suklaaleivosta. Jaa, että mitenkö ne eroaa toisistaan? No en kai minä tiedä! Ainakin äitini paistaa aina kaiken ihan tosi hyvin, ettei se suklaaleivos ainakaan kovin mehevää ollut, mutta hyvää silti. Siinä oli aina hieman kuivakka kuorrute ja perinteisiä nomparellejä.


Mokkapiirakka (vegaaninen)

3 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa, jos käytät ruokayöljyä
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 dl kaura- tai soijamaitoa, mutta myös vesi toimii (kuten tässä kyseisessä piirakassa)
0,5 dl ruokaöljyä tai sulatettua margariinia 50g

-Kuivat aineet kulhoon. Sekoita hyvin.
-Lisää neste ja öljy kulhoon. Sekoita hyvin.
-Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun pyöreään piirakkavuokaan.
-Paista hieman keskitasoa alemmalla tasolla 200 asteessa n.15min. Tämänhän on tarkoituskin jäädä vähän raa'aksi.
-Jäähdytä piirakka (vein parvekkeelle). Keitä tässä välissä kahvit, ota kupillinen ja haaveile piirakasta.

Kuorrute ei ole koskaan ollut vahvin lajini. Mutta ei se ole niin vakavaa! Paakut ei maistu, eikä ne oikeasti edes näy, kun maastoutuvat kivasti mantelirouheen alle. En suosittele kuorruteosiota kelleen, joka on joskus onnistunut kuorrutteen teossa! Varmaankin siivilöinti olisi oleellista, mutta tämä on ihan vaan arkipiirakka, eikä mikään juhlakoriste, joten minähän en siivilöi. Tämä kuorrute piti sisällään:

-Pieni paketti eli 250g tomusokeria
-2 rkl tummaa kaakaojauhetta
-50 g sulatettua margariinia. Sininen keiju on hyvä, mutta nyt ollaankin rahattomia, joten käytin Xtra leivontamargariinia, maksaa alle euron 500g.
-1-2 rkl valmista kahvia
-Pinnalle mantelirouhetta, tämä oli jäänyt joululta.

-Koeta selvitä kunnes kuorrute on jähmettynyt, jos et selviä, ei sekään haittaa.
-Kaada uusi kupillinen kahvia, leikkaa piirakasta pala ja nauti!



Kommentit

Suositut tekstit