Mitä rahaton saa tehdä?

Millaista rahankäyttöä rahaton saa harjoittaa? Saako rahattomalla olla heräteostoksia? Saako mennä kauppaan ja haluta ostaa täydellisesti sohvaan sopivan sohvatyynynpäällisen? Ja ostaa sen, alennuksella (tietysti)?

Saako oikeasti toteuttaa vanhaa oppia, jonka mukaan köyhällä ei ole varaa ostaa halpaa? Minä nimittäin tein niin, Ostin tyttärelle perheen budjettiin täysin sopimattomat kengät. Perustelin kenkien hankintaa sillä, että ne menevät varmasti monta vuotta, sillä teinin jalka ei enää kasva. Silti 131e yksistä kengistä tuntuu hirvittävältä summalta. Mutta toisaalta, 131e aivan huipuista kengistä, joita tytär jaksaa ihailla joka ikinen kerta jalkaansa laittaessaan. Ihailisin itsekin, mutta minä en kuulu tänä vuonna niihin, jotka saavat uudet talvikengät. Kaikille lapsille pitää ostaa uudet talvikengät tänäkin vuonna, joten tietäähän sen, kuka menee taas yhden vuoden entisillä.




Eikä me kyllä nälkään kuolla kyseisten kenkien vuoksi. Emme myöskään 13,60e maksaneen sohvatyynyn vuoksi. Entä sen 9e maksaneen viinipullon vuoksi, jonka kohta avaan? En usko, että sekään syöksee meitä nälänhätään!

Kommentit

  1. Itse myös suosin kalliita Sievin kenkiä. Ensimmäinen 120€ maksanut pari kesti kymmenen vuotta ja toisella parilla on kävelty pian saman verran. Talveksi ostin myös saman valmistajan talveen soveltuvat kengät. Kahdessa vuodessa kävelin pohjat loppuun niistä, otin yhteyttä valmistajaan ja kerroin tapahtuneesta, liitin mukaan valokuvat 10v käveltyjen pohjista ja laittoivat veloituksetta uudet pohjat näihin talvikenkiin. En enää muun merkkisiä kenkiä osta, vaikka kalliita ovatkin.

    Eipä työttömällä muuta huvia jää kuin kävely ja silloin kengät kuluvat. Ehkä pitäisi kesäisin opetella kävelemään paljasjaloin, mutta minulla on niin herkkä iho, ettei se ole onnistunut. Sen lisäksi olen luonnossa kävellessäni joutunut muutaman kerran hätistämään punkkeja pois kenkäni päältä, niin tuurillani joutuisin paljasjaloin raivotautisen punkin hyökkäyksen kohteeksi ja saisin vakiotautien lisäksi vielä ruton ja koleran...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on tapana aina perustella itselleni kenkien hintaa ja laadun tarvetta autottomuudella. Täällä kun ei joukkoliikenne ole kovinkaan kummoinen, niin kuljetaan kesät talvet kävellen tai pyörällä kaikkialle. Nyt kesällä ostin ensimmäistä kertaa vuosiin halpiskengät eli sandaalit Tokmannilta. Hajosivat pohjista kuukaudessa. Sain rahat takaisin, vaikkakaan en helpolla.

      Poista
  2. Löysin blogiisi ja tulikin luettua kaikki tekstit kerralla! :) Itse olen erilaisessa tilanteessa, kun olen lapseton ja työelämässä, mutta muistan kyllä ajan opiskellessa, kun sitä rahaa ei ollut, eikä kyllä ruokajonojakaan (kyseiselle paikkakunnalle aiotaan tänä vuonna/ensi vuonna perustaa ruokajono). Tsemppiä kaikkeen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista ja käynnistä. Opiskelu ja yksinhuoltajuus eivät kyllä todellakaan sovi yhteen, ottaa kyllä kukkaron päälle vähän turhan paljon. Toisaalta ollaan pärjäilty nyt tämä erityisen tiukka pätkä tässä paremmin, kuin odotinkaan.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit