Mitä tässä pitäisi pukea?

Ja mikä saa ihmisen näyttämään köyhältä? Itsellänihän on melkeimpä traumat köyhyydestä, suurperheen kuopuksena kun tuli käytettyä niin sisarusten kuin serkkujenkin vanhat vaatteet loppuun. Vaatteita ei kyllä "turhaan" osteltu, kenkiä oli pakko ostaa, nekin luonnollisesti parin numeron kasvunvaralla. Eipä siis ihmekkään, että itse olen halunnut näyttää mahdollisimman "normaalilta"sikäli kuin mahdollista. Vaikka muutoin pidän huoli, että lapsilla on aina olemassa ne juhlavaatteet, niin juhlakenkiä ei meiltä löydy. Harvoinpa lapsilla sellaisia menoja onneksi onkaan, joissa tarvitsisi juhlakenkiä, eli en ota niistä painetta jatkossakaan.

Itse sen sijaan olen alkanut näyttää kulahtaneelta, olokin on sen mukainen. Talvikengät ovat nyt kolmatta talvea, hajalla ne eivät ole, eivät vaan ole enää mitenkään hyvännäköiset. Raudanpuutos on nostanut painoa, joten kaikki takkini ovat liian nafteja, eli suomeksi liian pieniä. Niissä on epämukava olla, eivätkä ne taatusti näytä mitenkään hyvältä tai tyylikkäältä. Toki naftius vaivaa muissakin vaatteissa, eikä olotila ole hyvä lähestulkoon missään vaatteissa. Vaivasta pääsisi sijoittamalla esim.500e ihan vaan itseensa ja ostamalla akuuteimmat asiat ja käymällä kampaajalla. Ei varmasti tarvitse arvailla, onko ylimääräistä rahaa omiin vaatteisiin laitettavaksi.

Haaveilen silti uusista kengistä, useistakin. Mustista chelsea bootseista ja ruskeista saappaista. Molemmat entiset kyseisten lajien edustajat ovat tulleen tiensä päähän ja menneet roskiin.



Mikäli budjettia ei tarvitsisi miettiä, hankkisin myös rannekellon. Konjakinruskealla nahkarannekkeella. Takki ja muutaman puserokin tulisivat tarpeeseen, mutta jo pelkästään paikallisesta fb kirppiskeltä löytynyt harmaa villatakki pelasti monen pakkaspäivän pukeutumisen. Hiukset hoidin perinteisellä tavalla eli talouden terävimmillä fiskarseilla kylppärissä. Pitäisi varmaankin ottaa punainen huulipuna päivittäiseen käyttöön, auttaa nopeasti kulahtaneeseen naamaan.


Suurimman taloudellisen panostuksen aikoihin vaatetuksen osalta tein ostettuani uudet toppahousut. Esikoinen oli lainannut ja hajottanut entiset toppahousuni täysin jo viime talvena. Ai että sapetti. Entiset toppahousut oli hankittu -50% alennuksella, mutta nyt alennuksia ei toppahousuista ollut. Tänä talvena toppahousut oli myyty loppuun ihan normaalihinnallakin, joten kun Prismasta löytyi kahdet toppahousut, joista toiset mahtuivat ja olivat lisäksi ihan tosi hyvät, oli ne vaan ostettava. Mutta se hinta, 79.90e. Onneksi olivat 10e halvemmat kuin netissä ja isä tiesi kertoa Alaska-merkin olevan hyvä, joten uskalsin nikottelun jälkeen ostaa kyseiset housut. 


Kommentit

Suositut tekstit